Mama: Obiteljska parkirna mjesta trebaju biti samo za one s djecom mlađom od 5 godina

Foto: Shutterstock

FRUSTRIRANA mama zatražila je od roditelja da na obiteljska parkirna mjesta parkiraju samo ako imaju djecu mlađu od pet godina. Na roditeljskom forumu Mumsnet napisala je da često vidi roditelje s tinejdžerima kako zauzimaju ta povlaštena mjesta, iako im, smatra, nisu potrebna.

"Parkirna mjesta za roditelje s djecom trebala bi biti rezervirana prvenstveno za one s djecom mlađom od pet godina te za roditelje s djecom s posebnim potrebama", objavila je.

Takva parkirališna mjesta mogu se pronaći u gotovo svim garažama trgovačkih centara i pokraj supermarketa, uglavnom su smještena blizu ulaza i kolica za kupnju.

"S bebom sam otišla u trgovinu, a sva obiteljska mjesta bila su zauzeta. Iznenadila sam se kad sam vidjela da iz jednog automobila, parkiranog na takvom mjestu, izlaze roditelji s djetetom starim oko 13 godina. I to nije prvi put", dodala je.

Priča je podijelila roditelje

Iako je uspjela pronaći slobodno mjesto, morala je hodati između drugih automobila, što ju je razljutilo. Cijela situacija podijelila je roditelje. Neki smatraju da se takva mjesta pune po načelu "tko prvi, njegovo".

"Jednostavno mislim da je život prekratak da bismo se živcirali oko ovakvih stvari. Pa, parkirališta nisu velika i prometna", napisala je jedna žena.

"Ako vam treba mjesto, parkirat ćete bilo gdje. Ne gubite vrijeme razmišljajući tko gdje parkira i zašto", smatra druga.

"Kad vaše dijete napuni pet godina, predomislit ćete se", uvjerena je treća.

Ipak, dio majki stao je na stranu autorice objave.

"Mislim da su takva mjesta za roditelje djece koja se voze u autosjedalicama. Ima dodatnog prostora pa je lakše manevrirati vratima dovoljno široko, bez da udarite u drugi automobil", ističe četvrta.

"Ne razumijem zašto netko s 13-godišnjim djetetom treba toliko dodatnog prostora. Ne podnosim ljude bez djece ili ljude s djecom starije dobi koja zauzimaju obiteljska mjesta", poručila je peta.

Pročitajte više