Mama ostavila bebu, a onda je tata napisao pismo koje je mnoge rasplakalo

Foto: Facebook

U siječnju 2015. Richard Johnson je postao otac djevojčice Persephone. Nakon samo mjesec dana, majka ga je ostavila i pobjegla s kćeri u Kaliforniju. Ubrzo je promijenila mišljenje i odlučila je dati na usvajanje, ako Richard ne dođe po nju.

21-godišnji otac nije puno razmišljao. Ukrcao se na avion i vratio s kćeri doma. Majka ih je ostavila posve nenadano, a Richard je uvjeren da je to rezultat postporođajne depresije. 

Iako je bio nepripremljen, sam i prestravljen, čvrsto je odlučio posvetiti se odgoju svoje kćeri, a s očevima okupljenima oko stranice Life of Dad podijelio je svoje iskustvo kako bi motivirao druge koji se nađu u sličnoj situaciji. 

“Prvih tjedana bili smo samo ona i ja. Bio sam nervozan i prestrašen oko očinstva, ali postao sam samohrani otac i morao igrati dvije uloge. Nisam bio siguran mogu li to uopće”, napisao je.

“Pročitao sam svaku knjigu o roditeljstvu koju sam mogao pronaći, pogledao videe na YouTubeu o tome kako plesti kosu i lakirati nokte te se nositi s problemima koje nosi roditeljstvo. Onda sam počeo pratiti ovu stranicu i shvatio da postoje i drugi očevi koji su u sličnoj situaciji. To mi je dalo dozu samopouzdanja i pomoglo mi da sve lakše prebrodim”, dodao je. 

Richard i njegova kći danas su sretni, a prijatelji ga često traže savjet. Njegovo pismo postalo je viralni hit prije nešto više od tri godine, a i dan danas se širi društvenim mrežama kao podsjetnik da ništa nije nemoguće pa čak niti sam odgojiti dijete.

Pročitajte više