Mama otkrila trik uz koji vaša bočica za vodu više neće imati neugodan miris

VIŠEKRATNE boce za vodu su odličan način smanjivanja plastičnog otpada. No, unutar njih se vrlo lako razvijaju bakterije i nakuplja prljavština. Zato ih nije dovoljno oprati pod mlazom vode.

Jedna mama iz Pertha, Carolina McCauley, objasnila je da bočice za vodu morate redovito i detaljno prati, a njezin trik za brzinsku dezinfekciju je - ocat. Kako je objasnila u objavi na TikToku, zahvaljujući octu njezina bočica za vodu opet ima ugodan, a ne ustajao miris.

@carolina.mccauley

How to clean your bottles and make it smell fresh again. 🌿 #howtoclean #homehacks #cleaningtips #cleaningtipsandhacks #alwayslearning

♬ levitating x adore you mashup - muh-kai

Dovoljno je u bočicu nasuti jednu čašu octa te ostatak napuniti vodom. Jednako tako, čepove namočite u smjesu octa i vode. Također preporučuje da ostavite bocu da se namače kako biste se potpuno riješili nečistoća. Na kraju, važno je bocu dobro isprati jer nitko ne želi ispijati piće s okusom octa.

Dok je većina oduševljena djelotvornošću ovog trika, našli su se i oni koji su predložili korištenje limunovog soka koji ima isti učinak, a da ne ostavlja miris ili okus, prenosi Mirror.

Pročitajte više