Mama podijelila viralni savjet koji bi mogao djetetu spasiti život ako se opeče

Foto: Shutterstock

BIVŠA medicinska sestra Beki Giunta otkrila je što bi moglo spasiti djetetu život u slučaju da zadobije ozbiljne opekline. Video koji je objavila na TikToku prikupio je više od 5.7 milijuna pregleda, a mnogi roditelji joj zahvaljuju na neprocjenjivim savjetima.

"Podijelit ću s vama nešto što će djetetu spasiti život. Nedostatak znanja ljudi o tome što učiniti ako se dijete opeče je zapanjujući", rekla je.

Ističe da su najčešće opekline kod djece s kojima se susretala na odjelu hitne pomoći one od čaja, kave i instant noodlesa.

"Moj sin je po sebi prolio vrući čaj. Prvo što trebate učiniti u takvoj situaciji je pozvati hitnu pomoć. Onda skinite svu odjeću s djeteta i potpuno golog ga stavite pod tuš ili hladnu tekuću vodu. Dijete bi trebalo biti pod hladnom (ali ne ledenom) vodom najmanje 20 minuta. Vrištat će, plakat će, ali ne vadite dijete iz vode, spasit ćete ga", objasnila je, a cijeli video možete pogledati u nastavku.

@beki.giunta This will save your childs life !!!!! #thiswillsaveyourlife #saveachildslife #medicalknowledge #burns #burnsurvivor #burnsfirstaid #firstaid #burnsrecovery #knowledgeispower #education #registerednurse #traumatic #kids #helpingkids ♬ original sound - Beki

 

Pročitajte više