Mama pokazala zašto djeci ne biste trebali kupovati plave kupaće kostime

Screenshot: Instagram

POZNATO je da kupaći kostimi određenih boja mogu biti manje vidljivi u vodi. Mama Jess Carpenter odlučila je to demonstrirati pa je na Instagramu objavila snimku sina i kćeri kako skaču u bazen - no uz jednu veliku razliku.

Dok dječak nosi neonsko narančaste kupaće hlačice, djevojčica je u kostimu plave boje. Kad je dječak skočio u bazen, njegove hlačice mogle su se vidjeti čak i kad je došao do dna bazena pa je lako uočljiv u slučaju nužde. S druge strane, djevojčica se potpuno stopila s dnom bazena čim je skočila.

"Snimila sam ovo da pokažem kako dobro plivaju, a onda sam, gledajući video, uočila razliku. Sina je bilo puno lakše uočiti, bez obzira na lošiji kut snimanja. Narančasta i crvena su izvrsne boje za kupaće kostime baš iz tog razloga", napisala je.

Video je postao viralan s više od 240 tisuća lajkova.

Vidljivost boja varira ovisno o tome gdje plivate. Neonsko ružičasti i neonsko narančasti kostimi su dobar izbor za bazene, jezera i mora, oni tamnih boja vidljivi su u bazenima sa svijetlim pločicama, dok se u jezerima i morima mogu zamijeniti s kamenjem, lišćem i prljavštinom.

Pročitajte više