Mama pozirala u badiću pa hrabro progovorila o temi koja muči mnoge majke

MARIELA Summerhays, autorica, urednica, ali i mama, odlučila je iskreno progovoriti o prihvaćanju vlastitog tijela nakon porođaja.

Kako priznaje, uvijek je zaboli kada je novopečene mame pitaju kako je vratila staru liniju. Jer nije.

"I unatoč dobronamjernim predavanjima koja sam si održala, tihim opomenama pred ogledalom prilikom odijevanja - ne mogu si pomoći, izgleda da me ponekad zaboli", piše ona na početku svoje ispovijesti.

Ističe i da njezina najmlađa kći ima tri godine, a ona "još uvijek uči kako biti ljubazna prema svom tijelu".

"Većinu proteklog desetljeća njegovala sam svoje tijelo za ono što je značilo za moju djecu; njihov dom, izvor za preživljavanje i sada, mjesto na kojem najradije spavaju usred noći. Moje tijelo je savršeno za čuvanje svoje djece. Sklupčana u moje krilo, moja kći može nasloniti glavu na moja prsa i dok pada mrak, mirno će zaspati", opisuje ova mama.

No svjesna je da njezina djeca odrastaju te da sve više vremena posvećuju prijateljima, a ona ostaje sama sa sobom te mora naučiti voljeti vlastito tijelo.

Nije joj ni naročita utjeha kada joj govore da ne izgleda kao osoba koja je rodila troje djece.

"Jer, naravno, izgledam tako. Kao što moja djeca uskaču u svoju kolekciju kostima, jednostavno, naučila sam kako se maskirati", priznaje te dodaje kako joj najviše nesigurnosti izazivaju njezine grudi, kojima se nekada davno "najviše divila".

Godinama je nosila i različite steznike.

"To možda ženama daje samopouzdanje, ali mene je natjeralo da mrzim svoj odraz bez steznika", iskreno je napisala za BuzzFeed.

Iako i sama još uvijek uči voljeti vlastito tijelo, svim majkama je poslala jednu poruku: "Dušo, odmori se, već ti toliko toga zaokuplja misli. Držiš svemir na okupu, ljubavi, zašto je važno kako izgleda tvoje tijelo?"

Pročitajte više