Mama sinove od djetinjstva pripremala za brak, organizirala im lekcije i dala diplome

ISTRAŽIVANJE objavljeno u časopisu Couple Family Psychology otkrilo je da među pet najčešćih razloga za razvod braka spadaju nedostatak predanosti, nevjera, previše svađe, mladost pri stupanju u brak i financijski problemi, kako piše Upworthy.

Bilo bi stoga izvrsno da nas od malih nogu uče kako biti dobar supružnik kako bismo lakše izbjegli ove probleme. Ipak, to uglavnom nije dio roditeljske prakse. Svi smo u djetinjstvu učili promatrajući svijet oko sebe, a o braku smo najviše učili od roditelja pa onda i od ostalih iz naše okoline. Jedan TikToker je pak objasnio da njegova priprema za brak nije stala samo na promatranju.

Poseban pristup odgoju

Umjetnik Doug Weaver imao je puno drugačiji odgoj. Njegova majka Mickey napravila je nastavni plan za njega i njegova dva starija brata dok su bili djeca kako bi im pomogla da jednog dana budu sjajni muževi.

"Kad sam bio dijete, moja mama je napravila nastavni plan za mene i moja dva starija brata, pod nazivom 'Muževi na obuci'", objasnio je u TikTok videu, koji ima više od 5.9 milijuna pregleda. "Bio je to potpun kurikulum s mnoštvom lekcija o tome kako biti bolji muž."

@dougweaverart Husbands in training! #parenting #storytime #story ♬ original sound - dougweaverart

Weaver kaže da su lekcije pokrivale teme od kavalirstva, prehrane do prilično neugodne rasprave o etici porno industrije. Njegova majka je također naglasila važnost pozornog slušanja žene i prepoznavanja situacije u kojoj joj drugi muškarac možda zadaje probleme.

"U tom je kurikulumu bilo puno stvarno dobrih stvari", rekao je Weaver. "Postojale su stvari poput toga što učiniti ako vaša supruga nešto kaže, a informacije koje izgovori su pogrešne. Kako se nositi s tim ako kaže nešto pogrešno javno ili privatno, kada je prikladno ispraviti, a kada nije."

Weaverova majka je bila daleko ispred svog vremena jer je učinila veliku stvar u podučavanju svojih sinova o važnosti pristanka. "Razgovarali smo o pristanku, razgovarali smo o osnovama poštovanja prema ženi i slušanja žene i o svim stvarima koje te stvarno čine pristojnim ljudskim bićem", objasnio je Weaver.

Lekcije su bile toliko moćne i kvalitetne da je čak i njegov otac odlučio pohađati tečaj

"Mnoge stvari koje smo naučili od mame bile su stvari koje njega nisu učili dok je odrastao", rekao je Weaver. "Tako je odlučio da također želi pohađati 'Muževe na obuci.'"

Tečaj je službeno završio kada su se Weaver i njegova braća vjenčali. "Moja mama je čak napravila i diplome koje je potpisala i dala nam na dane vjenčanja", podijelio je u svom TikTok videu.

Pročitajte više