Mama šokirala priznanjem: Dijete mi je promijenilo život i žalim što sam ga rodila

Foto: Shutterstock

JEDNA mama na forumu Mumsnet otkrila je da se osjeća loše otkad je postala mama. Kao novopečeni roditelj, objasnila je kako osjeća veliku iscrpljenost roditeljskim životom i ulogom majke, koju čak ni velika količina ljubavi koju gaji za svoje dijete nije uspjela ugušiti.

''Svoje dijete volim više od svega na svijetu. Stalno brinem hoće li joj se nešto loše dogoditi. Ona je ljupko, bistro, sretno, slatko i prilično neovisno dijete. Ali jednostavno se ne mogu otresti osjećaja da mi je žao što sam je imala'', napisala je mama čija beba ima 10 mjeseci. Usput se prisjetila mira i tišine koje je osjećala prije nego što je postala roditelj.

''Samo se želim vratiti svom starom životu. Imala sam tih, miran, neuzbudljiv život, i to je ono što volim. Vrlo sam introvertirana, samozatajna osoba i uvijek sam bila sretna što sam sama, radim od kuće, gledam Netflix navečer, uživam u prirodi, s vremena na vrijeme večeram vani... Možda s vremena na vrijeme odem na odmor. Ali jednostavno ne uživam u ulozi majke.''

Također je priznala da ponekad poželi da joj se kći nikada nije rodila jer se njezin način života potpuno promijenio. ''Ne volim roditeljstvo. Mislim da je to uglavnom zbog stalnog osjećaja odgovornosti, zabavljanja bebe... Ne mogu se nikada opustiti i ne raditi ništa, uvijek sam na oprezu'', dodala je očajna žena koju su zanimala iskustva drugih roditelja, odnosno hoće li se stvari s vremenom popraviti ili ne.

I dok su je neki roditelji osudili zbog njezinog razmišljanja, javili su se i oni koji su joj pružili podršku, a ujedno je i ohrabrili, rekavši da će joj biti sve lakše kako njezina kći bude odrastala.

Pročitajte više