Mama upozorila na suho utapanje: Dijete može u sekundi udahnuti fatalnu količinu vode

Foto: Shutterstock

ANGEL Renee upozorila je druge roditelje na opasnost koja vreba djecu koja progutaju pjenušavu vodu za kupanje. 

Nakon što je shvatila da bi njezina kći mogla biti u opasnosti od suhog utapanja, odvezla ju je u bolnicu. To se dogodilo krajem srpnja 2019., kada se sedmogodišnja Cali otišla kupati prije večere.

"Sjela je i počela se igrati igračkama i vodenim bojama u kadi. Moja mama je ušla u kupaonicu i pazila je dok sam ja otišla skupiti prljavu odjeću. Čula sam ih kako razgovaraju, a onda je uslijedio glasan pljusak i kašalj. Pogledala sam u kupaonicu, a moja mama je pokušavala pomoći Cali. Voda sa sapunicom joj je izlazila na usta. Mama ju je tapšala po leđima, ali ona nije ispuštala nikakav zvuk", napisala je.

Angel je uočila da je djevojčica promijenila boju u licu.

"Hvatala je zrak i iskašljavala vodu na usta. Odjednom je počela povraćati, a na kraju je i zaplakala", prisjetila se Angel.

Djevojčica je nakon toga došla k sebi, požalila se jedino na bol u trbuhu. No nakon 15-ak minuta Angel je nazvala hitnu pomoć. Operaterka im je rekla da dođu u bolnicu.

"Doktori su utvrdili da su pluća čista, ali su rekli da moram pripaziti na kašalj, temperaturu, tromost i pospanost narednih par dana. Rekli su mi da sam napravila sve kako treba, ali želim da ljudi znaju koliko lako i brzo dijete može udahnuti fatalnu količinu vode i doživjeti suho utapanje", pojasnila je.

PLEASE READ ❗️❗️❗️I don’t post often, but I just want to spread some knowledge about something that should not be taken...

Objavljuje Angel ReneeSrijeda, 31. srpnja 2019.

Suho utapanje je rijetko medicinsko stanje koje uglavnom pogađa djecu, a događa se kada netko udahne vodu. Tekućina možda neće doći do pluća, ali može uzrokovati stezanje glasnica i smrtonosno zatvaranje dišnih puteva.

Pročitajte više