Mama upozorila na uznemirujuću igru popularnu među osnovnoškolcima

Foto: EPA

Nova igra najbolji je dokaz da nije prerano početi učiti djecu o pristanku i granicama. Tiktokerica The Funny Nurse objavila je video u kojem je objasnila da je trenutno među djecom popularna igra vatrogasna kola, u sklopu koje dječaci na uznemirujući način zlostavljaju djevojčice.

"Moja 11-godišnja kći obavijestila me da dječaci igraju igru koja se zove vatrogasna kola (engl. The Firetruck Game). To je samo pokazatelj da dječake trebamo učiti da se drže podalje od drugih ljudi, a djevojčice da je u redu imati granice", rekla je u uvodu.

Zatim je opisala o kakvoj je igri riječ. Dječaci u školi stavljaju ruku na bedro djevojčice. Njegova ruka je zapravo "vatrogasno vozilo", koje on "vozi" uz njezinu nogu. Djevojčica može reći da je vozilo naišlo na znak stop, ali onda dječak odgovori: "Vatrogasna vozila ne staju na znakove stop" i nastavi pomicati ruku, ponekad sve do međunožja.

@the.funny.nurse Y’all gonna see me on the 6 O’clock news. #jrhigh #kids #tween #preteen #parents #moms #momsoftiktok #dads #dadsoftiktok #teacher #teachersoftiktok #publicschool #school #firetruck #firetruckgame #firetruckgameawareness #girls #boys #game ♬ original sound - Jin-Jin

"Poanta je da igra zanemaruje pristanak i granice. Budite svjesni ako čujete za ovu igru, o čemu je riječ", zaključila je The Funny Nurse.

Pročitajte više