Mame odbijaju slaviti bake i svekrve na Majčin dan: "Vaše vrijeme je prošlo"

Screenshot: TikTok

Tko slavi Majčin dan? Odgovor se može činiti očitim, ali neke majke nisu oduševljene što moraju s nekim dijeliti poseban dan.

"Ovo je Majčin dan, a ne dan baka", rekla je fotografkinja Emily Wehner na TikToku prošlog tjedna. Video je skupio 2.3 milijuna pregleda i izazvao buru kontroverzi.

Ova majka dvoje djece prisjetila se jednog Majčinog dana kada je morala posjetiti roditelje na dan koji je trebao slaviti nju.

"Nisam stigla učiniti ništa za sebe i rekla sam da to više nikada neću raditi. Nastavljamo slaviti bake i djedove druge dane u godini, ali ne na Majčin dan. Postavila sam granicu", pojasnila je.

@emily_wehner I will be taking mothers day to do what I want to do. ♥️ #mothersday #momsoftiktok #parentsoftiktok ♬ original sound - Emily

Jedan korisnik TikToka nije skrivao koliko je ljut na ovakav stav.

"Vi sebične žene, koje želite da vaši muževi zaborave svoje mame, možete očekivati da će vam djeca odrasti i isto učiniti vama", napisao je.

"Ljubavi je dovoljno za sve, ne moraš uvijek biti u centru pozornosti", nadovezao se drugi.

Wehner nije jedina mama koja želi biti u središtu pažnje na praznik majčinstva.

"Svi imamo mamu, jasno je. Ali kada vaša djeca dobiju djecu, Majčin dan je njihov", objavila je mama Amy Haden.

@sheisapaigeturner I personally agree that mother’s day is for moms in the trenches! For mother’s day most moms are simply asking for the luxury of sleeping in and eating a meal in peace which grandmothers have every day of the year! This is not to say we should never celebrate our moms or MILs but mothers day is just not the day! #mothersdaygift #mothersday #grandmasoftiktok #motherinlaw #millennialmom #toddlermoms ♬ original sound - Paige

Ona smatra da žene ne bi trebale biti prisiljene posjećivati bake ili svekrve na svoj poseban dan.

"Vjerujem da je to dan za mame koje još uvijek imaju djecu pod svojim krovom. Ako nemate malu djecu i niste aktivno uključeni u roditeljstvo, u smislu ustajanja, odlaska na posao i oblačenja djece za školu, onda je vaš Majčin dan prošao. Dan baka i djedova je 8. rujna, pa ga zabilježite u kalendaru", poručila je.

Pročitajte više