Mami dojadilo gledati prljavu čarapu na podu pa je došla na ideju koja je postala hit

NIJE neobično po kući nalaziti odbačene komade odjeće svoje djece. No jednoj mami dojadilo je skupljati rublje za djecom pa ga je odlučila pretvoriti u izložbu.

Nakon što je na podu kupaonice ugledala prljavu bijelu čarapu, Xep Campbell odlučila je da je neće podići i staviti u košaru s prljavim rubljem. 

Umjesto toga, napravila je postolje za čarapu te isprintala opis, baš nalik onima koji se mogu vidjeti ispod umjetnina izloženih u muzejima i galerijama. Djelo je nazvala "Zaboravljena čarapa".

On the evening of Thanksgiving when I went to bed I noticed one of Kestrel's socks on the bathroom floor. I decided not...

Objavljuje Xep CampbellSrijeda, 2. prosinca 2020.

"Čekala sam šest dana da vidim hoće li netko maknuti čarapu s poda kupaonice, ali to se nije dogodilo", izjavila je Xep.

Cijela situacija počela ju je zabavljati pa je dan nakon što je čarapu postavila na postolje, okolo poslagala igračke u obliku domaćih životinja. Izradila je čak i jaslice te minijaturni srebrni monolit, nalik onima koji se tjednima pojavljuju na lokacijama diljem svijeta. 

Izložba je iz dana u dan rasla, a Xep je fotografije objavljivala na Facebooku i u kratkom roku su postale viralne. 

"Na kraju sam od šale napravila i dobro djelo te pozvala ljude da uplate donacije za Dječji centar Jumping Mouse u Port Townsendu. Nakon moje objave su prikupili 8000 dolara", zaključila je.

Pročitajte više