Najbolja igračka za dijete često uopće nije igračka

Foto: 123rf

KLIŠEJ da djeca više vole kutiju u kojoj dolazi od same igračke nije nastao bez razloga.

Svaka igračka prije ili kasnije djetetu dosadi. Dobro rješenje je povremeno spremiti djetetove igračke kojima se ne igra pa ih izvaditi nakon mjesec-dva kada će djetetu ponovno biti zanimljive.

Osim toga, zabavu će djetetu priuštiti i banalne stvari u vašem domu.

Donosimo vam popis najdražih dječjih igračaka koje uopće nisu igračke:

Grudnjaci

Nošenje stvari na glavi djeci je uvijek iznimno zanimljivo, stoga ne čudi činjenica da će uvijek rado uhvatiti  neki komad odjeće i staviti ga na glavu dok vi vješate rublje. Grudnjaci su najzanimljiviji dječji šeširi.

Prekidači za svjetlo

Kada djeca narastu dovoljno da mogu do prekidača, počinje vaša disko faza života. Svjetla će se neprestano paliti i gasiti, djeci će to biti poput neke vrste čarolije.

Koš za smeće

Taj čarobni stroj koji će progutati sve što mu ponudite, a uvijek možete doći i nazad uzeti stvari iz njega. Naravno, radi se o košu za smeće koji je nerijetko jako draga igračka malene djece. Naravno, dio njihove igre je i uzimanje stvari iz koša za smeće, prilikom čega treba imati na umu da koš za smeće nije higijenski prihvatljivo mjesto. Dobra opcija je kupiti maleni plastični koš djetetu i ubaciti unutra papiriće.

Pranje posuđa

Kada počnete slagati posuđe u perilicu dijete će se ubrzo stvoriti uz vas nudeći pomoć. Ručno pranje još je zanimljivije djeci. Što više pjene - veća zabava.

Lonci i ladice

Lonci i nelomljivo posuđe pospremljeno u niske kuhinjske ormariće ili ladice, posebno su zanimljive. Lonce mogu vaditi, spremati, lupati njima, slagati jedno u drugo ili na svoju glavu. Plus što i sebe mogu pospremiti unutra. 

 

Ljepljiva traka

Ljepljiva traka univerzalno je pomagalo u svakom domu sa zaigranim djetetom. Radilo se o puknutoj kredi, poderanoj majici ili autiću koji je ostao bez kotača, ljepljiva traka će spasiti stvar. Djeci je to izrazito zanimljivo pa ne čudi činjenica što se vole igrati ljepljivom trakom i ukrašavati njome zidove.

Obuća

Obuća je super zabavna igračka samo ako obuća nije dječja. Mamine potpetice ili tatine velike cipele pravi su način za nasmijati cijelu obitelj.

 

 

Pročitajte više