Najljepši primjer privrženosti: Terapeutkinja pokazala snagu modernog stila odgoja

Dječja terapeutkinja i majka troje djece Jess na Instagramu je podijelila emotivnu snimku, koja pokazuje snagu privrženog roditeljstva. U videu je objasnila kako je njezina kćerkica nedavno morala provesti noć u bolnici. Pokušavala je biti jaka i dobro se držala, iako je bila silno zabrinuta za dijete. Kad joj je njezina mama sljedećeg jutra donijela kavu, počela je plakati.

"Više nisam mogla suspregnuti suze", napisala je.

Mama joj je na to odgovorila: "U redu je, ne moraš više biti jaka. Tu sam za tebe."

Jess je pojasnila da je "to što je briznula u plač kad je, kao odrasla žena, ugledala svoju majku, najljepši primjer privržene veze".

"To je upravo ono što želim za svoje djevojčice. Želim da znaju da pokraj mene mogu pokazati sve svoje osjećaje. Želim da znaju da se mogu srušiti u moj zagrljaj i da ću biti tu da ih povedem kroz njihove emocije", pojasnila je.

Iako je upotrijebila izraz privrženo roditeljstvo, Jessin primjer je sinonim za nježno roditeljstvo, koje je danas sve popularnije među roditeljima. Iako je ponekad na lošem glasu, ono se temelji na četiri ključna elementa: poštovanju, empatiji, granicama i razumijevanju.

Istraživanja pokazuju da djeca odgajana nježnim pristupom bolje reguliraju emocije i manja je vjerojatnost da će patiti od depresije. Ona su emocionalno inteligentnija i sposobna su prenijeti te osjećaje ljudima.

Pročitajte više