Nakon devet godina prestala je dojiti kćer i priznala da joj to neće nedostajati

Foto: 123RF

NA ZAHTJEV kćeri, Sharon Spink je prestala dojiti nakon devet godina. Spink je majka četvero djece, a devetogodišnja Charlotte posljednjih par godina sve je rjeđe tražila utjehu na majčinim grudima. 

Spink je odlučila je dojiti koliko god to njezina djeca žele jer smatra da tako stvaraju neraskidivu vezu.

“Vjerujem da majčino mlijeko ima brojne prednosti. Charlotte je u ovoj dobi dojila samo jednom mjesečno kad se osjećala loše i sve duže vremena je provodila bez mog mlijeka”, pojasnila je Spink za UNILAD.

Već dva mjeseca kći je nije tražila dojku, iako je ranije rekla kako namjerava prestati tek uoči proslave 10. rođendana.

“Da je prestala dojiti odjednom, vjerojatno bih mi nedostajao taj osjećaj, ovako se to dogodilo postepeno i prirodno. To je bila njena odluka”, dodala je.

Ova majka iz Sjevernog Yorkshirea bila je odlučna u namjeri da doji najmlađu kći koliko god to bude potrebno jer je s prvo troje djece imala određenih problema.

“Susrela sam se i s pozitivnim i negativnim komentarima. Nazivali su me pogrdnim imenima, govorili mi da zlostavljam dijete, da sam pedofil i čudakinja”, prisjetila se Spink. 

Ipak, bila je odlučna i kćeri pojasnila da to što čuje nije istina. Smatra da je u drugim zemljama savršeno normalno dojiti starije dijete, osim u Velikoj Britaniji gdje neki na to gledaju s čuđenjem ili gađenjem.

Pročitajte više