Navijačice uklonile članicu sa sindromom Down s fotografije u godišnjaku

EKIPA navijačica iz Ute uklonila je članicu svog tima s Downovim sindromom s fotografije objavljene u školskom godišnjaku i na službenoj Facebook stranici, čime su joj slomile srce.

14-godišnja Morgyn Arnold jedva je dočekala fotografiranje sa svojom navijačkom ekipom srednje škole Shoreline te je bila uzbuđena kad je godišnjak konačno završen. No onda ga je otvorila i razočarala se jer je shvatila da je objavljena druga fotografija, na kojoj se ona ne nalazi.

"Došla je doma iz škole i pokazala nam godišnjak. Rekla je: 'Ovo je moj tim, ovo su moje prijateljice, a ja nisam uključena.' Bila je slomljena", rekla je sestra djevojke Jordyn Poll za Today Parents.

Poll je objavila obje fotografije na Facebooku i njena objava je postala viralna. 

"Na prvoj fotografiji vidite slatku članicu navijačkog tima. Druga je slična, ali ne uključuje sve članice tima. Ime moje sestre čak nije navedeno na popisu članica tima. Nije ni na koji način uključena. Sate je provela sate učeći plesne pokrete, pojavljivala se na svim utakmicama i navijala, a na kraju su je izostavili", poručila je.

Škola se ispričala, a onda deaktivirala svoju Facebook stranicu.

"Žao nam je zbog ove greške. Provjeravamo što se i zašto dogodilo. Ispričali smo se obitelji i iskreno nam je žao. Učinit ćemo sve da se ovakav slučaj ne ponovi", kažu. 

Poll ističe da ne krivi djevojke, već školu koja je odgovorna za ovu grešku.

"Roditeljima i djevojkama tima iz dubine srca poručujem: 'Nevjerojatni ste i volimo vas.'"

Pročitajte više