Optužili je da je loša mama jer njena šestogodišnja kći još uvijek ima varalicu

Foto: 123RF, Mumsnet

ODVIKAVANJE od dude varalice ponekad može biti poprilično teško. Ipak, većina roditelja ni u najluđim snovima ne pomišlja da se njihova djeca od svojih duda neće odvajati ni u predškolskoj dobi. No jednu mamu je snašlo upravo to, a savjet je odlučila potražiti na internet stranici Mumsnet.

Posramljeno je pitala druge roditelje kako da svoju šestogodišnju kćer odvikne od dude varalice, a većina joj je savjetovala da treba biti puno stroža.

Objasnila je kako joj dopušta da je koristi isključivo pred spavanje jer joj to pomaže da se smiri i na kraju zaspi.

"Ona je svjesna da je prevelika za to", napisala je mama te dodala kako bi njena kći bila posramljena da netko dozna da i dalje koristi varalicu.

Kako kaže, pokušali su na različite načine. Od priča o vilama i o tome kako ih je odnio Djed Božićnjak do čitanja slikovnice na tu temu. Ništa nije upalio. Svako odvikavanje završilo bi njezinom uzrujanošću i histerijom pa bi uspavljivanje trajalo i po tri sata. Čak je i u snu plakala zbog nje.

"Jedne sekunde želi biti velika djevojčica i odreći je se. Mi joj pokušamo pomoći i podržati je. Već sljedeće minute želi samo svoju varalicu. Osjećam se jako zlo što joj je ne dam", napisala je očajna mama koja se pita treba li odustati i jednostavno svojoj kćeri dati da ima dudu do kad god to želi, piše The Sun.

"Kada bi odlučila da ne želi ići u školu i plakala zbog toga, i dalje biste je slali tamo. Morate biti oštriji", poručio joj je jedan od korisnika ove stranice.

"Ovo je loše roditeljstvo. Morate biti dosljedni kada postavite granice i ne popuštati", napisao je drugi.


 

Pročitajte više