Otac dojenjem smiruje kćer, ali boji se da je to pogrešno

Foto: Instagram

JEDAN je tata na Redditu otkrio neobičan trik kojim smiruje svoje dijete, a koji uključuje njegove bradavice. I nije prvi, jedan je tako već postao internet zvijezda objavivši video na Twitteru u kojem kćer uspavljuje na svojim prsima.

"Ponekad kada moja beba plače u noći, a moj je red da je utišam i smirim, u očaju joj znam ponuditi da siše moju bradavicu. Obično ih ne želi jer su joj očito predlakave. Ali ponekad je primi i u tom trenu ne znam osjećam li radost zbog povezanosti s kćeri ili užas zbog toga što sam učinio", napisao je tata i pitao ostale očeve radi li to netko i od njih. 

"Ne mislim da je to tako čudno, štoviše, slatko je", poručio mu je jedan tata.

"Ako je to smiruje i ne smeta vam, ne vidim razlog zašto bi bilo pogrešno", pisalo je u drugom komentaru.

"Mislim da dlakave bradavice nisu baš zabavne za sisanje", komentirala je jedna mama. 

Savjetnik za laktaciju Jan Barger rekao je kako bi u teoriji muškarci mogli proizvoditi mlijeko.

"Muške grudi imaju mliječne kanale. Oni također imaju oksitocin i prolaktin, hormone odgovorne za proizvodnju mlijeka. Postoje izvješća o muškarcima koji su bili u stanju proizvoditi mlijeko kroz intenzivnu stimulaciju dojke i bradavica, ali nitko ne zna je li mlijeko bilo istog sastava i kvalitete kao i ono koje proizvode žene", rekao je Barger.

I kada razmislite malo bolje, zašto bi ovo bilo čudno? Bilo da je riječ o maminoj ili tatinoj bradavici, djetetu je sigurno ugodnija od dude varalice. 

Najbolje to znaju muškarci afričkog plemena Aka koji doje svoje bebe dok su njihove žene u lovu. 

Pročitajte više