Otac potajno probušio uši devet tjedana staroj kćeri, unatoč zabrani majke

Foto: 123RF

JEDNA majka ostala je u šoku nakon što je njezin bivši partner u tajnosti probušio uši njihovoj devet tjedana staroj kćeri.

Na forumu portala Netmums otkrila je da se kćer vratila kući s naušnicama u ušima od oca kod kojeg je prespavala. Zabrinula se zbog straha da će djevojčica dobiti infekciju.

Nesretna majka je na roditeljskom forumu otkrila da je izričito zabranila ocu djeteta da probuši kćeri uši.

''Kad je rekao da mu je to slatko, pojasnila sam mu da se ne slažem s tim. Rekla sam da mislim da bušenje tijela nije za bebe i da će to moći učiniti kada će me sama tražiti'', pojasnila je.

Nakon što je otac vratio djevojčicu majci, primijetila je da nešto nije u redu.

''Vrištala je kao nikad. Uzela sam je u naručje i zagrlila, a kad sam joj skinula kapu, shvatila sam što je muči. Tko zna gdje joj je probušio uši'', dodala je i rekla kako su bebi uši bile vruće i previše osjetljive da bi uopće pokušala skinuti naušnice.

Stotine roditelja užasnutih takvim postupkom stali su na stranu majke, a jedan joj je čak poručio da se to može smatrati zlostavljanjem djeteta.

''To je odraz njegovog odgoja'', poručio je, a i drugi su se složili: ''Ne mogu shvatiti da netko želi da mu dijete prolazi kroz takav bol. To je jako neodgovorno.''

Neke majke savjetovale su autorici objave da zabrani suprugu da kćer uzima na spavanje kod sebe sve dok se ne ispriča.

Bilo je i onih koji su zabrinutu majku pokušali umiriti pojasnivši joj kako je beba premala da bi se jednog dana toga uopće sjećala.

''Mama je odvela mene i sestre zajedno. Uopće se ne sjećam bušenja ušiju. Moje sestre su imale pet i tri godine, a ja oko šest mjeseci. Znam po pričama da nisam plakala, ali mi ni uši nisu oticale kao što si opisala.''

Pročitajte više