Otac tvrdi da supruga treba ustajati noću zbog bebe jer on radi, ljudi su podijeljeni

Foto: Shutterstock

JEDAN je budući otac potaknuo raspravu o roditeljskim dužnostima nakon što je otkrio da je zamolio svoju suprugu da se brine o novorođenčetu noću, tijekom njezinog rodiljnog dopusta.

U nedavnom postu koji je podijeljen na Redditu ovaj je otac rekao da je njegova supruga dobila 16 tjedana plaćenog rodiljnog dopusta, dok je on morao i dalje raditi. "Samo sam je zamolio da se tijekom tog razdoblja od 16 tjedana brine o bebi tijekom noći, dok ja spavam, jer moram ustajati za posao", napisao je.

Suprug je rekao da će, kad se vrati s posla, preuzimati više odgovornosti i obveza

"Rekao sam joj da ću, nakon što završim s poslom, u potpunosti preuzeti dužnosti", nastavlja se u objavi. "Raditi sve poslove, kuhati, čuvati bebu. Još više vikendom, kada nemam problema s tim da ostajem budan do kasno, ustajem rano ili više puta u noći, kako bi se ona odmorila."

Izrazio je kako će u iznimnim prilikama, čak i ako ujutro mora raditi, on ostati budan s bebom. No, njegovoj supruzi nije se svidjela njegova ponuda. "Ona još uvijek misli da je nepravedno ako podjela nije ravnomjerna, s čime se ne slažem", napisao je.

Neki su korisnici izrazili negodovanje njegovim prijedlogom

"Što ona točno radi tijekom dana dok si ti na poslu? Sanjari? Čuvati novorođenče tijekom dana u samoći stresan je posao", napisao je korisnik Reddita. "Ustani i pomozi noću."

"Pustiti svoju ženu da odrijema i istušira se ne znači 'dati joj priliku za odmor', već 'dopustiti joj da zadovolji svoje osnovne potrebe' i više muškaraca to mora razumjeti", napisao je drugi.

"Implikacija da vam je važnije da se dobro odmorite jer je vaš posao važniji od njezinog je odvratna", dodao je netko. "Samo zato što je na porodiljnom dopustu ne znači da ne radi - ona radi na tome da očuva malenog čovjeka kojeg ste vas dvoje doveli na svijet na životu!"

S druge strane, neki korisnici Reddita složili su se sa suprugom

"Ako sve preuzimate uvečer i planirate ravnomjerno podijeliti noći kada se ona vrati na posao, to je razumno", stoji u komentaru. "To je ono što smo moj suprug i ja radili i dobro nam je išlo. Ipak, neke noći s novorođenčetom su stvarno teške i, ako joj treba vaša pomoć, čak i samo emocionalna podrška, bolje je da to učinite bez pravljenja problema oko toga."

Pročitajte više