Ove stvari su obilježile odrastanje u 90-ima, a danas su prošlost

Foto: Pexels

U devedesetima, tinejdžeri su odrastali u jedinstvenom vremenu u kojem su se stvari odvijale bez digitalne dominacije. Međutim, kako se sve mijenja tako se mijenjaju i tinejdžerski običaji. Ovo su aktivnosti koje su obilježavale odrastanje tinejdžera devedesetih. 

Korištenje kućnog telefona

U 90-ima djeca su često razgovarala na kućnim telefonima, a većini je to bio i jedini način komunikacije. Danas, s mobilnim telefonima i društvenim mrežama, komunikacija se promijenila, čineći tehnološki napredak ključnim u načinu na koji mladi uspostavljaju veze.

Snimanje pjesama s radija

Danas je slušanje glazbe jednostavno s obzirom na različite platforme poput iTunesa ili Spotifya. No, tinejdžeri u devedesetima nisu imali ovakve mogućnosti. Umjesto toga, strpljivo su čekali ispred radija, željni uhvatiti taj poseban trenutak kad bi njihova omiljena pjesma počela svirati samo kako bi je mogli snimiti na vrpcu.

Snimanje kompilacija glazbe 

Vještine snimanja bile su posebno važne kad je u pitanju bila izrada mix-trake. Mixtape ili mix-traka je kompilacija glazbe, obično s više izvora, snimljena na nekom nosaču zvuka. Ovaj pojam obično opisuje kućnu kompilaciju glazbe na kaseti, CD-u ili digitalnoj playlisti. To je bio još jedan hobi tinejdžera 90-ih, piše Cracked.

Ove aktivnosti, koje su obilježile tinejdžere devedesetih, danas su postale prošlost. No, ostavile su nam dragocjena sjećanja i uspomene.

Pročitajte više