Pogledajte koliko sekundi treba djetetu da se skoro utopi u malom bazenu

Foto: Instagram

NE želimo stvari paniku jer doslovno svaki izlazak iz kuće, ili ostanak u njenom sigurnom okrilju - može dovesti do neviđene tragedije. Toga smo svi kao ljudi itekako svjesni isto kao i da opasnost vreba čak i onda kada mislimo da smo najsigurniji. Mi i naša djeca.

Ljeto je stiglo, s njim i obilje zabave,ali i rizika, jer kada je voda u pitanju tu se krije bezbroj opasnosti posebno za malu djecu.

>>>Jošjedna dječja smrtkao upozorenje:Suho utapanje nije mit!<<<

Počevši od opasnih zraka sunca do još opasnijih, iako ih nazivaju sigurnima, kolutova za plivanje.

Baš njih - kolutova koji bi trebali biti toliko sigurni da djecu štite od utapanja čak i kada mama i tata malo okrenu glavu. Nakon ovog videa, vjerujemo, svoje ćete dijete u vodi čuvati i paziti još bolje te se doslovno ne micati od svog djeteta, ma u kako maloj vodi bilo i s koliko sigurnim kolutom dijete bilo osigurano.

Ovaj primjer doslovno ledi krv u žilama, iako se ništa na koncu nije dogodilo, jer je, srećom, djevojčica koja se te sekunde našla u blizini, dobro odreagirala i spasila ovog malenog. 

On se, kako se dobro vidi na snimci, zabavljao bez nadzora odrasle osobe, u stvarno malom bazenu, super siguran s kolutom i prslukom za plutanje na vodi, no super siguran kolut umalo ga je stajao glave, a sam prsluk pritom nije imao baš nikakvu sigurnosnu ulogu.


Mali se samo malo prebacio naprijed te je njegova težina okrenula kolut koji ga je poklopio i njegovu glavu tako doslovno držao pod vodom.

Da nije bilo djece u bazenu, ovih curica pogotovo, tko zna koliko bi sekundi protekli dok netko ne bi skužio.

Grozimo se i pomisli i zato svoje dijete, ma koliko ga oboružali za siguran boravak u vodi, nikada, ali nikada ne ispuštajte iz vida.

 

Pročitajte više