Pomognite djeci!

Foto: Međimurske novine


MEĐIMURSKA udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu - MURID pomaže djeci s razvojnim i socijalnim rizicima, a kako su ostali bez sredstava, mladi volonteri iz udruge CeZam odlučili su pomoći. Njih čak dvanaest pristalo je na kreativno fotografiranje za kalendar čijom kupnjom pomažete nesmetanom funkcioniranju udruge MURID i dječjeg centra ZVIR. Promocija će se održati u Čakovcu, u Foxu 23. siječnja te u Starom Hrastu 30. siječnja, a cijena kalendara iznosi 40kn.
 
U Međimurju se godišnje rodi oko 200 djece s nekim oblikom rizika, od kojih dvadesetero djece s teškoćama u razvoju iz te županije, do sada nisu bila uključena ni u kakav vid predškolskog obrazovanja i skrbi.
 
Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu - MURID - pruža podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima kroz prevenciju, savjetovanje, dijagnostiku i rehabilitaciju, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području sjeverozapadne Hrvatske. S ciljem promicanja dobrobiti sve male djece, a osobito djece s teškoćama u razvoju, pokrenut je dječji centar ZVIR (Zajedno Vidimo, Interveniramo Rano) u kojem je dvadesetero djece pronašlo svoje mjesto. Problem je taj da su projektne aktivnosti završile i dječji centar više nema dovoljno sredstva da bi mogao nesmetano funkcionirati.

Potaknuti problemom dječjeg centra, Centar za mlade Čakovec u suradnji sa Udrugom mladih "3ff" pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj se dvanaest mladih volontera udruge CeZaM fotografiralo za kalendar. Mladi volonteri stali su pred objektiv mladog i perspektivnog čakovečkog fotografa Ivana Šardija koji već ima iskustva u fotografiranju sličnih akcija jer je sudjelovao u humanitarnom fotografiranju za čakovečki azil prijatelji životinja 2014. i 2015.
Kalendar će biti predstavljen javnosti u subotu 23.01.2016. godine u Fox baru u Čakovcu dok će drugo predstavljanje biti tjedan kasnije, 30.01.2016. u kafiću Stari Hrast. Promocije će biti popraćene cjelovečernjim programom kojeg će organizirati volonteri Centra za mlade Čakovec.
Humanitarnu akciju podržali su donatori bez koje sama akcija ne bi bila izvediva:Grad Čakovec,
Tria d.o.o., Entitas d.o.o., Fox bar Čakovec te Stari Hrast Čakovec.

Kalendari će biti dostupni za kupnju na dane održavanje promocija u Fox Baru i Starom Hrastu te će se sav prihod od prodaje kalendara uplatiti na račun Murida. Kalendar će se štampati u ograničenom broju primjeraka ali će postojati mogućnost narudžbe kalendara, Također, postoji mogućnost slanja poštom kalendara pri čemu će troškove poštarine prezueti naručitelj/kupac kalendara.Cijena kalendara iznosit će 40kn, a na samim promocijama biti će postavljene dodatne kutije za donacije za Murid.

Uz vašu novčanu podršku, mališanima kojima je to najpotrebnije, opet će biti omogućena skrb kakvu zaslužuju.
 
Sve donacije mogu se izravno uplatiti na račun od Murida ili na račun od Cezama. Kalendar je moguće naručiti putem mail adrese cezam.prostor@gmail.com s naznakon „Humanitarno za Murid“ uz ime, przime i adresu stanovanja.

Pridružite im se na FB eventu: Promocija kalendara: Humanitarno za MURID

MURID:
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063
J. Kozarca 1, 40 000Čakovec

CEZAM:
IBAN: HR9423400091116023986; PBZ
Centar za mlade Čakovec, dr. Ivana Novaka 38, 40 000 Čakovec
 

Pročitajte više