Psihologinja otkriva pet jednostavnih navika koje poboljšavaju odnos s djecom

Foto: Pexels

Povezanost u obitelji važna je za zdrav odnos između djece i roditelja. Roditelji često shvaćaju važnost te bliskosti, ali možda ne znaju uvijek kako je postići. Srećom, edukatorica za odgoj i dječja psihologinja Jaimie Bloch otkrila je pet jednostavnih navika koje mogu poboljšati odnos, povezanost i bliskost između djece i roditelja.

Ovo su savjeti koje je podijelila u nedavnoj objavi na Instagramu:

  1. Provedite 10-15 minuta samostalnog vremena sa svakim djetetom dva puta tjedno.
  2. Organizirajte i zakažite večer obiteljske igre jednom tjedno. Igrajte igre u kojima morate raditi kao timovi, a ne pojedinačni igrači. Timske igre potiču više povezanosti i zabave.
  3. Dopustite djeci da zakorače u vaš svijet. Jednom tjedno ih zamolite da vam pomognu odabrati, pripremiti i skuhati večeru. Također mogu osmisliti vlastite jelovnike ili postaviti stol na vlastiti način.
  4. Provedite vrijeme sa svojom djecom u njihovoj sobi i potaknite njihovu maštu čitajući im knjige i priče.
  5. Pišite im tajne poruke kako bi se osjećala posebno. Stavite posebne bilješke u njihovu sobu ili kutiju za užinu tri puta tjedno.

"Temelji pozitivnog i zdravog odnosa između djece i roditelja izgrađeni su na otvorenoj komunikaciji, aktivnom procesu rješavanja sukoba, te afirmaciji bezuvjetne ljubavi i aktivnom radu na kvalitetnom zajedničkom provođenju vremena", zaključuje psihologinja.

Pročitajte više