Terapeutkinja otkriva način na koji su joj roditelji pomogli razviti samopouzdanje

Foto: Pexels

Većina roditelja želi odgojiti sretnu, uspješnu i samopouzdanu djecu, no to zahtijeva trud. Ponekad određene navike mogu pozitivno ili negativno utjecati na njihovo samopouzdanje. Srećom, dječja terapeutkinja Jessica VanderWier otkrila je jednostavnu naviku svojih roditelja koja je doprinijela razvoju njezina samopouzdanja, a sada je i sama prakticira kako bi podigla samopouzdanje svoje djece.

"Moji su roditelji razgovarali s mojim plišanim životinjama o meni", otkrila je terapeutkinja u objavi. To bi izgledalo kao korištenje rečenica poput: "Wow, jesi li je vidio? Tako se brzo odjenula. Izgleda tako samouvjereno u toj odjeći.", "Zeko, tako si blesav. Misliš da je voliš najviše, ali ja je volim još više." ili "Obavezno pazi na moju djevojčicu večeras, Medo. Daj joj veliki zagrljaj od mene."

"Kao dijete, sjedila bih i smiješila se kad bih čula kako moji roditelji govore lijepe stvari o meni", kaže VanderWier. Sada, kao terapeutkinja, ističe kako vidi da je ova jednostavna navika zapravo bila značajna. Čuvši ih kako govore dobre stvari o njoj, natjeralo ju je da povjeruje da su istinite.

"Kad to radim sa svojom kćeri, mogu vidjeti kako joj se lice ozari i kako se držanje tijela promijeni dok čuje pozitivne stvari o sebi. Način na koji govorimo o djeci dok su mala, oblikuje njihov unutarnji glas u budućnosti. Neka čuju ono dobro", zaključila je VanderWier.

Pročitajte više