Psihologinja dijeli pet fraza koje redovito koristi sa svojom djecom

Foto: Pexels

Jezik koji koristimo sa svojom djecom, čak i kada su mala, dio je njihova razvoja. Dr. Colleen Reichmann, koja je majka i psihologinja, postala je viralna na Instagramu nakon što je podijelila pet fraza koje koristi u razgovoru sa svojom djecom. To su:

  • "Vjerujem ti."
  • "Žao mi je, mama je pogriješila."
  • "Hvala ti što si podijelio taj osjećaj sa mnom."
  • "To je stvarno boljelo, zar ne? U redu je plakati, ni ja ne volim biti povrijeđena."
  • "Naravno, možeš dobiti još hrane."

Reichmann se u odgoju vodi načelima nježnog roditeljstva, popularne tehnike među aktualnom generacijom roditelja. Neki smatraju da je taj stil previše popustljiv i da je okrenut isključivo prema djetetu, ali ne i prema roditelju.

"Prava snaga nježnog roditeljstva je odnositi se dobro prema svom djetetu, povezati se s njim te voditi računa o reguliranju vlastitih emocija kako biste mogli bolje pomoći djetetu da se nosi s vlastitima. Kao i sve, to je težak i iscrpljujući posao, ali dugoročno se isplati", pojasnila je.

I djeca su ljudi, a ako želimo da naša izrastu u otporne, emocionalno stabilne odrasle osobe, moramo se prema njima odnositi s poštovanjem i učiti ih da poštuju nas i druge u tom procesu. Zapamtite, vaše dijete promatra sve što radite i ono će odražavati vaše riječi i postupke. Dakle, kao što stara izreka kaže, ponašajte se prema drugima onako kako biste željeli da se ponašaju prema vama.

Pročitajte više