Psihologinja dijeli pet uspomena iz djetinjstva koje će svako dijete cijeniti

Foto: Pexels

Iako je roditeljima važno da njihova djeca imaju sretno djetinjstvo, ponekad ne znaju kako stvarati uspomene koje će njihova djeca cijeniti do kraja života. Majka troje djece i obiteljska terapeutkinja, Carol Kim, nedavno je na Instagramu podijelila "pet stvari iz djetinjstva kojih će se djeca rado sjećati". Posebno je to što nijedan savjet nema veze sa skupocjenim darovima, ekstravagantnim odmorima ili pretjeranim rođendanskim zabavama.

"Stvaranje dobrih uspomena ne zahtijeva skupe igračke ili raskošna obiteljska putovanja. Vaša prisutnost je najvrjedniji dar koji možete dati svom djetetu", napisala je Kim u opisu objave.

Kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme

"Odvojiti neko vrijeme da se usredotočite samo na svoje dijete vrlo je posebno. Igranje društvenih igara, čitanje knjiga ili samo razgovor mogu stvoriti jaka sretna sjećanja. Ti trenuci pokazuju vašem djetetu da ste prisutni."

Riječi ohrabrenja

"Ohrabrujuće riječi mogu uvelike utjecati na vaše dijete. Djeca često traže odobrenje svojih roditelja, a vaše pozitivne riječi mogu biti snažan motivator i izvor utjehe. One mogu pomoći djeci da vjeruju u sebe, dajući im samopouzdanje za prihvaćanje novih izazova i nastavak kada stvari postanu teške."

Obiteljske tradicije

"To stvara osjećaj stabilnosti i zajedništva. Obiteljske tradicije čine da se djeca osjećaju kao da pripadaju i da su dio veće priče, produbljujući njihov osjećaj sigurnosti te razumijevanja obiteljskog identiteta i vrijednosti."

Činjenje dobrih djela

"Gledanje i činjenje dobrih djela ostavlja snažan dojam na djecu. To im pokazuje koliko je važno biti ljubazan i brižan. Pamtit će kako je dobar osjećaj pomagati drugima i vidjeti kako i njihovi roditelji pomažu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.