Psihologinja: Muškarci koji imaju ove četiri osobine najbolji su muževi

Foto: Pexels

Većina žena zna što žele kod muškarca. Možda čak imamo i popis kvaliteta koje bismo željeli da naš budući partner ima. Međutim, većina popisa ove vrste temelji se na osobnim preferencijama za upoznavanje, tako da ne uzimamo nužno u obzir specifične osobine koje su važne kada se radi o određivanju ima li muškarac ono što je potrebno za stvaranje sretne, zdrave veze ili braka, tvrdi psihologinja dr. Perrin Elisha.

Stoga je izdvojila osobine koje ukazuju na to da je muškarac kojeg volimo pravi partner za nas.

"Ovo su vrste osobina koje predviđaju muškarčevu sposobnost da vas istinski učini i održi sretnom na dublji način. Ako muškarac s kojim izlazite ili u kojeg se zaljubljujete ima ove četiri dominantne osobine ličnosti, čuvajte ga jer su takvi muškarci najbolji dečki i muževi", rekla je psihologinja za YourTango. Evo što je izdvojila.

  1. Iskrenost.
  2. Integritet.
  3. Poštovanje prema vama.
  4. Dobrodušnost.

"Naravno, kod muškarca je važno tražiti mnogo više kvaliteta i osobina ličnosti. Međutim, ove četiri specifične osobine dio su sposobnosti stvaranja zdravog, sigurnog, živahnog partnerstva u kojem ćete uživati desetljećima. Oni su temelj zdravog potencijala", zaključila je dr. Elisha.

Pročitajte više