Psihologinja otkriva tri navike koje prakticiraju najsretniji parovi

Foto: Unsplash

Mnogi zauzeti parovi postaju nesretni i udaljeni jer sve drugo ima prednost osim njihove veze. Često se znaju izgubiti u kaosu života, no to je predvidljivo s obzirom na obaveze prema poslu, djeci pa čak i prijateljima. Opterećeni su brojnim vanjskim faktorima i obavezama te upadaju u probleme kada zanemaruju važnost svojih odnosa. 

"S vremenom čak i najstrastvenije veze postaju rutina. Realnost se vraća, izostajanje s posla je rezervirano za stvarne bolesti, a ako ostajete budni do kasno, to je zbog izlazaka, nemirne bebe ili posla. Parovi žive zajedno i obavljaju svoje obaveze, a njihova veza postaje sporedna stvar", objašnjava psihologinja i savjetnica za parove Jenev Caddell za YourTango.

Ako svojoj vezi ne dajemo prioritet uz ostale obaveze, dovodimo je u opasnost. Srećom, Caddell je otkrila pet jednostavnih navika koje možemo dodati svojim rutinama. Tvrdi da najsretniji i najjači parovi prakticiraju ove navike tjedno.

1. Neka vam intimnost bude prioritet

"Ovo je očito, ali ljudi zaboravljaju biti intimni. Nemojte dopustiti da vam ljubavni život izmakne zbog bilo čega drugog. Budite intimni. To je dobro za vašu vezu", savjetuje psihologinja.

2. Uživajte u zajedničkom obroku

Pored intimnosti, Caddell je istaknula i važnost zajedničkog obroka. "Kava, kakao, čaj - odaberite bilo što, ali činite to svaki dan, čak i ako je to samo pet minuta ujutro. Neka vam to postane svakodnevna navika i pružit će vam priliku za povezivanje, makar i nakratko", pojasnila je.

3. Ostavite partneru romantičnu poruku

"Ako imate različite rasporede i ne možete provoditi vrijeme jedno s drugim ujutro, ostavite jedno drugome bilješke. Potrebno je nekoliko minuta da nešto napišete i ostavite svom partneru. Osim toga, tko ne voli dobiti rukom pisane ljubavne poruke", zaključila je Caddell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.