Ravnatelj škole ured zamijenio kolicima na kotače, učenici su oduševljeni

Screenshot: TikTok

AKO imate školarca, možda ćete poželjeti da pohađa školu u školskom okrugu Louisiane u SAD-u. Ravnatelj jedne tamošnje srednje škole Jared Lamb odlučio je biti dostupan svima, u bilo koje vrijeme, pa je svoj ured zamijenio kolicima na kotače.

Ideju je dobio nakon što je, dok je radio kao učitelj, uočio da pomoćnica ravnatelja nema ured. To je povećalo njezinu dostupnost i vidljivost učenicima, nastavnicima i osoblju. Nakon što je i sam došao na radno mjesto ravnatelja, shvatio je da njegov ured uglavnom služi za skupljanje zaplijenjenih predmeta i prašine.

Sada ima kolica na kotače s kojima šeće po školi. Dnevno napravi barem 15.000 koraka, a na raspolaganju je svima.

"Svakog jutra krenem u šetnju po školi. Provjeravam kako su nastavnici i kako im mogu pomoći. Mogu im donijeti potreban nastavni materijal, preuzeti razred dok su na WC-u ili fotokopirati nešto", rekao je ravnatelj Lamb za Today.

@principal_lamb This past year I abandoned my office in favor of a rolling cart. Here’s the origin story of how it all started. I love the increased visibility that life without an office provides me. I’m more attuned to the pulse of my school. Working from a cart allows me to provide stronger teacher customer service. And teachers deserve the best possible customer service! I’ll never go back to the office. Not only am I sticking with my cart, my team has big plans for their carts in 23-24! For real-time updates about what I’m up to, check out my Instagram @principal_lamb! #principalsoftiktok #teachersoftiktok #educatorsoftiktok #school ♬ original sound - Mr.Lamb

Djelatnicima i upravi škole ideja se toliko svidjela da će iduće godine omogućiti kolica na kotače svima koji ih budu željeli.

Video ravnatelja Lamba postao je viralan na TikToku, ali ne slažu se svi da će njegovo rješenje odgovarati svima.

"Ovako ne podržavate nastavnike, kolicima samo radite predstavu. Prošećite školom bez njih, svratite do razreda na par minuta i pogledajte što se stvarno događa", "Mislim da ovo može učiniti osoblje škole još tjeskobnijima", "Pustite nastavnike da rade svoj posao, a nemojte šetati po hodnicima kao nadzornik", poručili su u odjeljku za komentare.

Pročitajte više