Redateljici zabranili ulazak na Filmski festival u Cannesu s bebom

Foto: Instagram

ORGANIZATORI Filmskog festivalu u Cannesu našli su se na udaru kritika zbog odnosa prema majkama i djeci nakon što su redateljici Greti Bellamacini navodno zabranili ulazak na festival s 4-mjesečnim sinom.

Naime, britanska redateljica, čiji je film Hurt by Paradise prikazan u sklopu festivala, smatra da je ovakva odluka apsurdna, tim više što njen film govori o odnosu samohrane majke s dadiljom.

“Bijesna sam. Kao da žene nisu dovoljno diskriminirane pa im treba još jedna prepreka u našoj industriji”, prenosi The Guardian izjavu Bellamacine.

Prema Bellamacini, djelatnici festivala zabranili su joj da uđe s djetetom. Nakon žustre debate, dozvoljen im je pristup u akreditacijski dio, a onda su je zamolili da plati 260 funti jer je ušla s djetetom. Ipak, obrada papirologije trebala je potrajati 48 sati pa su je zamolili da ode.

Organizatori Filmskog festivala u Cannesu su se ispričali zbog ove pogreške.

“Bellamacina nije znala za nova pravila i zbog loše komunikacije sa zaposlenicima joj nije dozvoljen ulazak na festival što joj se trebalo odobriti. Sigurno ćemo joj odobriti pristup i moći će koristiti razne pogodnosti i raditi u najbolji mogućim uvjetima”, stoji u njihovom priopćenju.

Pročitajte više