Rodila u kadi bez ičije pomoći i lijekova, sve je snimila i objavila na YouTubeu

Foto: YouTube screenshot

24-GODIŠNJA influencerica Legaci Allong odlučila je podijeliti porođaj trećeg djeteta s cijelim svijetom. Svog najmlađeg sina naumila je roditi u vlastitoj kupaonici, točnije u kadi, bez ičije pomoći i bez bilo kakvih lijekova za olakšavanje boli. 

Sve je snimila i objavila na YouTubeu u ožujku te video do danas broji preko 700 tisuća pregleda. Njen cilj je osnažiti žene iz cijeloga svijeta.

"Htjela sam da svi koje zanima spoznaju što se događa, kakav je osjećaj i koliko je moguće biti miran. Porođaj je osnažujući. Nakon toga shvatite da možete bilo što", kaže Legaci, majka i dvojice starijih sinova - četverogodišnjeg Princea i dvogodišnjeg Romea. 

"Želim da žene shvate da imaju izbor kad je porođaj u pitanju. Naravno, objaviti to na YouTubeu nosi svoje izazove. Prvenstveno se trebalo pobrinuti da nema golotinje", dodaje. 

Legaci ima svoju tvrtku koja nudi virtualne doule, žene koje pomažu i podrška su kroz trudnoću, porođaj i period nakon njega. 

"Čak i prvo dijete sam rodila bez lijekova i bila sam smirena. Primalje su bile impresionirane", prisjetila se Legaci koja se 2016. počela baviti snimanjem videa za YouTube. U početku je davala savjete o trudnoći i porođaju.

Potom je ostala drugi put trudna pa je dokumentirala i trudnoću. Sina Romea je rodila 4. prosinca 2017. Tvrdi da je drugi porođaj bio lakši od prvog jer je znala što očekivati. 

Ponovno je ostala trudna početkom 2019. Nadala se da će beba biti ženskog spola, no ubrzo je uslijedilo veliko razočarenje jer je u 12. tjednu trudnoće pobacila. 

"Liječnici nisu znali zašto se to dogodilo. Nisam htjela ništa skrivati te sam snimala i videosnimke o toj temi iako mi ih je i danas teško gledati. Ali nisam to učinila zbog sebe, nego zbog drugih", pojasnila je.

Legaci je samo mjesec dana kasnije, u travnju 2019., doznala da je ponovno trudna. Vijest nije dijelila do trećeg mjeseca trudnoće. Trudnoća je bila zdrava, kao i porođaj koji je uslijedio 12. siječnja 2020. 

Dok je primalja stigla, Legaci je već držala sina u rukama. Mama i tata su mu dali ime Hero.

Pročitajte više