Roditelji, napokon smo vas razotkrili, ovo je vaših osam najčešćih laži

Foto: 123RF

SVAKI se roditelj uime dobrog roditeljstva voli koristiti malim, bijelim lažima. One najčešće donosi Reader's Digest.

1. Šećer te čini hiperaktivnijim

Istraživanja su pokazala da se ponašanje djece ne mijenja bez obzira jesu li hranjeni šećerom ili ne.

2. Ako progutaš žvakaću, ostat će u tvojem želucu sedam godina

Zbog niskih hranjivih sastojaka, Yale Scientific je potvrdio da će žvakaća biti izvan vašeg tijela za najviše sedam dana. 

3. Ne smiješ plivati nakon obroka

Iz Klinike Mayo potvrđeno je da ne postoji apsolutno nikakva znanstvena osnova za ovu teoriju. Jedite što god želite i skočite u vodu bez brige!

4. Pucketanjem zglobova dobit ćeš artritis

Stručnjaci na Harvardu proveli su nekoliko istraživanja kojima su uspoređivali stopu artritisa među ljudima koji nikad nisu pucketali zglobovima i onima koji su to godinama radili te su otkrili da nema povećanog rizika od artritisa. 

5. Gledanje televizije iz blizine kvari vid

Prema mišljenju stručnjaka u centrima Will Vision & Laser, gledanje televizije ne uzrokuje trajno oštećenje oka. Plava svjetlost koja izlazi iz zaslona može uzrokovati naprezanje očiju, no to je samo privremeno stanje.

6. Mrkva je dobra za vid zbog vitamina koji sadrži

Sve ovisi o tome iz kojeg kuta gledate. Vitamin A pomaže vašem vidu, a mrkva ga nema u sebi. Ona ima beta-karoten koji potom tijelo pretvara u vitamin A. 

7. Godišnje progutamo sedam pauka

Američki znanstvenici potvrdili su da je vjerojatnost da će se ovo ikad dogoditi u vašem životu gotovo jednaka nuli, tako da se možete prestati brinuti o tome.

8. Djed Mraz

Priznali mi to ili ne, cijela priča s darovima Djeda Mraza vjerojatno je najpopularnija roditeljska laž u povijesti laži. 



 

Pročitajte više