Roditelji opet bjesne zbog Peppe Pig: "Djecu uči bezobrazluku i nestrpljivosti"

Screenshot: Youtube

Roditelji iz SAD-a smatraju Peppu Pig derištem i krive je za bezobrazluk i nestrpljivost kod vlastite djece. Također, žale se da su njihova djeca usvojila britanski naglasak i manire.

"Peppa je nepristojna i nestrpljiva, a crtić djecu uči da je to u redu", izjavila je majka Kayla Tychen.

Armita Asgari Peppu je za The Wall Street Journal opisala kao derište. 

"Moj petogodišnji sin, Luca, počeo se drugačije ponašati otkako gleda taj crtić. Nedavno je prišao susjedu i rekao mu da ima veliki trbuh. Tada sam shvatila da je to ponašanje pokupio od Peppe", rekla je majka.

Popularni crtić prikazuje se od 2004., a glavni lik je djevojčica Peppa Prase koja živi s mamom, tatom i bratom. Peppa je osvojila mališane pa se počela prodavati odjeća s njezinim likom, kao i igračke i potrepštine, a otvoreni su i zabavni parkovi posvećeni svijetu obitelji praščića.

Prema Parrot Analyticsu, franšiza Peppa Pig je 2022. zaradila 1.7 milijardi dolara u maloprodaji, a 2023. Peppa je bila četvrta najpopularnija dječja serija u svijetu. Pretekli su je Maša i Medo, Spužva Bob Skockani i Psići u ophodnji.

Djecu privlače kratke epizode i jednostavna radnja

Asgari dodaje da je djetetu počela puštati ovaj crtić jer epizode traju pet minuta i imaju jednostavnu radnju, ali ubrzo je shvatila da je pogriješila.

Jedna mama iz Australije nedavno je zabranila ovaj crtić u svom domu zbog, kako kaže, "problema s jezivim stavom lika i načinom na koji razgovara sa svojom obitelji i prijateljima".

Pročitajte više