Roditelji pokazali kako su umirivali svog sina koji ne vidi i ne čuje

Foto: YouTube

KAD beba ne vidi, ne čuje i pritom ne zna pokazati što je muči, jako je teško pronaći način kako je umiriti.

S tim su se problemom prije pet godina mučili Samantha i Kevin Jolicoeur, roditelji sina Gideona koji je rođen s dijagnozom peroksisomske bolesti s poremećenom biogenezom, a koja je malenom, uz brojne poremećaje u razvoju, donijela sljepoću i gotovo potpun izostanak sluha.

Zato su roditelji morali smisliti metodu kojom će ga brzo smiriti, jer kod njega na žalost ne djeluje ni blizina roditelja niti njihov glas, kad ih ne vidi i ne može ih dobro čuti.

Bilo je to davno, kad je Gideon imao svega nekoliko mjeseci, kad su otkrili svoju metodu, ali su kasnije odlučili objaviti video na YouTubeu da možda pomogne i drugima kada neće znati umiriti bebu, posebno ako ima dijagnozu sličnu Gideonovoj.

Gideon danas ima pet godina te je, unatoč svim poteškoćama, sretno dijete.

Na snimci vidimo malenog Gideona kako plače u očevom naručju, dok ga otac umiruje slatkim pusama u obraz, čije vibracije, blizinu i toplinu daha maleni itekako može osjetiti.

"Shvatili smo da ga takve puse doista smiruju. Morali smo pronaći način koji će on najbolje moći osjetiti, a puse su se pokazale kao najbolja metoda", izjavila je mama Samantha koja od Guideonovog rođenja vodi blog Life With Happy Heart, u kojem je fokusirana na probleme, metode, ali i svakodnevne radosti koje im donosi život te svojim blogom pomaže roditeljima djece sa sličnim poteškoćama.

Pročitajte više