Samopouzdana djeca imaju roditelje koji rade ove tri stvari, tvrdi terapeutkinja

Foto: Unsplash

Većina roditelja želi pomoći u razvoju samopouzdanja svoje djece. Pozitivne povratne informacije i pohvale mogu ojačati njihovo samopouzdanje te ih potaknuti na istraživanje novih mogućnosti. Međutim, postoji još nekoliko navika roditelja koje mogu značajno utjecati na njihovo samopouzdanje. Terapeutkinja Bryana Kappadakunnel istaknula je tri stvari koje roditelji mogu prakticirati kako bi poboljšali samopouzdanje svoje djece.

1. Budite izvor ohrabrenja za svoju djecu.

Ohrabrenje omogućuje djeci da više riskiraju i vjeruju u sebe, ističe terapeutkinja u objavi na Instagramu.

2. Pomozite djeci da se suoče sa svojim strahovima.

"Djeca kojima nedostaje samopouzdanja mogu reći stvari poput: 'Neću to moći učiniti' ili 'Neću biti dobar u tome'. Umjesto da uvjeravate svoju djecu da ništa od toga nije istina, potaknite ih da razgovaraju o tome. Direktno suočavanje sa strahovima pomaže djeci da uvide koliko su sposobna za različite stvari i ciljeve", objašnjava Kappadakunnel.

3. Imajte visoke standarde, ali i razumna očekivanja.

Primjerice, terapeutkinja navodi da roditelji uglavnom odmah postavljaju visoke standarde za djecu kako ne bi udarala (njih, braću i sestre, prijatelje itd.), ali također trebaju zadržavati razumna očekivanja jer je za razvoj samokontrole potrebno vrijeme i praksa. "Djeca nas trebaju kao uzor, vodimo ih i podučavamo dok jasno ne shvate što od njih očekujemo", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.