Sarah Michelle Gellar otvorila svoje srce nakon teške postporođajne depresije - "Dobila sam pomoć"

Foto: Instagram

POSTPOROĐAJNA depresija stvarno nije šala, i ne događa se tek rijetkima. A žene to moraju znati kako ne bi same sebi otežale to ionako vrlo teško psihičko i fizičko stanje. 

"Sam porod, oporavak, a posebno ako vam je prvo dijete -  toj teškoj situaciji svakako pridonosi i strah od svega novog što vas čeka - no niste u tome same! Danas barem postoje stručnjaci koji će vas razumjeti i koji će vam pomoći, a ja vam jamčim - kada osvijestite svoj problem, kada potražite pomoć - svaki dan će vam biti sve bolje!", napisala je jučer Sarah Michelle Gellar na svom Instagram profilu kako bi pomogla ženama diljem svijeta u tom zapravo rastućem problem. Rastućem u smislu da se o postporođajnoj depresiji zapravo sve više priča, pa ispada da je prisutna sve više, iako joj i moderan, užurban i stresan način života svakako pridonose.

>>>Ni slavne mame nisu iznimka: "Mislila sam da neću preživjeti porođajnu depresiju"<<<

Time što je tek sada javno progovorila o spomenutom problemu, dokazala je još nešto- da se žene i dalje srame govoriti o postporođajnoj depresiji jer im je teško i jer misle da samim time nisu i neće biti dobre mame. A to svakako stavlja dodatan teret na njihovo stanje i dijagnozu. 

Upravo je stoga dobro da slavne mame govore o porođajnoj depresiji, ma koliko god običnim mamama možda nisu uzor vezano uz odgoj djece. Sarah zaista nije ni prva ni jedina, što je dobar pokazatelj da se postporođajna depresija zapravo može dogoditi bilo kome. 

I bilo kada. 

Sarah Michelle Gellar svoju je prošla prije sedam godina, s kćerkicom Charlotte, a kako tada o tome nije javno govorila, sada se odlučila - kako bi ohrabrila mame diljem svijeta. 

Potražite pomoć, nemojte šutjeti. Dajte do znanja da vam je pomoć potrebna! 

 

 

 

 

Pročitajte više