Serena Williams otvoreno progovorila o svojoj borbi s postporođajnom depresijom

PRIJE osam mjeseci tenisačica Serena Williams postala je majka djevojčice Alexis Olympije Ohanian. 

Novopečena majka iskreno je za Harper’s Bazaar UK progovorila o roditeljstvu i otkrila kako joj ova životna promjena nije bila jednostavna. Naime, nakon teškog porođaja borila se s postporođajnom depresijom.

Nakon hitnog carskog reza, u plućima Serene Williams su se stvorili krvni ugrušci koji su uzrokovali jak kašalj. To je dovelo do rupture reza i napunilo joj trbuh krvlju. Nakon novih operacija Serena je morala tjednima ležati, a onda je pala u depresiju. 

''Iskreno, ponekad još uvijek mislim da se s time borim'', rekla je za časopis o depresiji. ''Ljudi trebaju više govoriti o tome jer je to dio trudnoće. Sjećam se da jednog dana nisam mogla pronaći Olympijinu bočicu i toliko sam se uzrujala da sam počela plakati jer sam joj htjela biti savršena.''

Usprkos problemima, Williams kaže da zna kako je dobra mama i to će se truditi biti i dalje. Objasnila je i da je snagu svoje kćeri prepoznala i prije nego što se malena rodila.

''Znala sam da ću roditi kćer jer na Australian Openu nisam imala jutarnje mučnine, nikakvih simptoma'', otkrila je. ''U Australiji je doista vruće, ponekad i preko 40 Celzijusa, što je ludo, ali ona se nikad nije žalila. Rekla sam suprugu Alexisu Ohanianu da je djevojčica. Samo žena može biti tako snažna.''

Što se tiče planova za budućnost, Williams se nada da će malena Olympia dobiti braću i sestre. Ne planira usporiti s teniskom karijerom, dapače, usmjerena je na osvajanje Wimbledona ovoga srpnja.

29. svibnja imala je trijumfalni povratak na teren kada je u sklopu French Opena pobijedila Kristynu Pliskovu.

Pročitajte više