Slavna komičarka ima problem koji muči velik broj žena: Zato sam imala osam pobačaja

Foto: Shutterstock

AMERIČKA glumica i komičarka Tiffany Haddish otkrila je kako je nedavno imala osmi spontani pobačaj. Kako je objasnila, Haddish ima maternicu u obliku srca. Prema klinici Cleveland, zapravo se radi o strukturnoj anomaliji maternice zbog koje može doći do brojnih zdravstvenih problema, uključujući neplodnost i spontane pobačaje.

"Maternica je organ prvenstveno namijenjen tome da se širi kako bi čuvao dijete koje raste tijekom trudnoće. Ženama koje imaju takozvanu srcoliku maternicu vrh maternice je odvojen komadićem tkiva. Ovisno o stupnju odvojenosti, to može uzrokovati probleme tijekom trudnoće jer se maternica možda neće moći u potpunosti proširiti'', objašnjavaju ginekolozi.

Kako upozoravaju, trudnice koje imaju ovu anomaliju maternice imaju mnogo veći rizik od pobačaja. Isto tako, Haddish je otkrila kako najvjerojatnije ima i endometriozu.

Prema američkom društvu opstetričara i ginekologa, endometrioza je tkivo maternice koje raste na mjestima koja nisu maternica što dovodi do intenzivnih bolova, upale i krvarenja. Isto tako, mnoge dosadašnje studije otkrivaju kako gotovo 40 posto žena s neplodnošću ima i endometriozu.

Pročitajte više