Stotine djece ostale su bez mjesta u vrtiću. Roditelji: "Lakše je upisati fakultet"

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb objavio je rezultate upisa u vrtić. Mjesto nisu dobile stotine mališana. Naime, pristiglo je ukupno 11.499 zahtjeva, što je 6% manje nego prošle pedagoške godine (12.260). Od svih pristiglih zahtjeva, 1896 odnosi se na djecu koja ne ispunjavaju uvjete za upis, odnosno djecu koja do 1. rujna 2024. nemaju navršenih godinu dana.

Od 9603 valjana zahtjeva, inicijalni broj upisane djece je 7686, a broj neupisane djece koja ispunjavaju uvjete je 1917.

To je veliki problem za mnoge zaposlene roditelje, koji sada smišljaju što će dalje.

"Izgleda da se lakše upisati na fakultet nego u vrtić", komentirala je jedna mama.

Mnogi tvrde da su njihova djeca ostala neupisana iako su imala veći broj bodova od neke djece koja su dobila mjesto u vrtiću. Zbog toga pišu žalbe, svjesni da one vjerojatno neće uroditi plodom.

"Pišem žalbu, ali znam da je to kao da se nadam čudu", dodala je druga.

Djeca iz privatnih vrtića žele u gradske, njihovih zahtjeva je trostruko više

Ima i onih koji ne gube nadu.

"Namjeravam zvati sve vrtiće redom u nadi da se u nekome oslobodilo jasličko mjesto. Realno, to bi se moglo dogoditi jer neki roditelji se predomisle zbog teške prilagodbe ili učestalih bolesti. Možda budem sretne ruke. U suprotnom, moja plaća će ići na tetu čuvalicu", rekla nam je treća.

Prošle godine na inicijalnim rezultatima upisano je 7140 djece, a neupisane djece bilo je 3180, poručili su iz Grada Zagreba. Spomenimo i da je rast cijena privatnih vrtića utjecao na trostruko veći broj zahtjeva djece koja su već upisana u privatne vrtiće, ali su njihovi roditelji predali zahtjev za upis u gradski vrtić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.