Sutkinja postala viralna zbog svog govora o karijeri i majčinstvu: Znam da nije lako…

SASLUŠANJE koje je počelo u ponedjeljak obilježila je snažna uvodna riječ sutkinje Ketanji Brown Jackson. Štoviše, jedan dio njenog govora postao je viralan na Twitteru.

Sutkinja Ketanji Brown Jackson (51) prva je Afroamerikanka nominirana za Vrhovni sud SAD-a, a kako bi se izborila za to mjesto, čeka je četverodnevni proces potvrđivanja pred Sudskim odborom Senata. Trenutno radi na drugom najmoćnijem sudu u zemlji, američkom žalbenom sudu za Kolumbijski distrikt.

Jackson je supruga kirurga Patricka i ponosna mama kćeri Leile i Talie. Tijekom uvodne riječi odala je priznanje upravo svojoj djeci.

"Djevojke, znam da nije bilo lako jer sam se pokušavala snaći u izazovima žongliranja između karijere i majčinstva", rekla je.

"I u potpunosti priznajem da nisam uvijek postizala pravi balans. Ali nadam se da ste vidjele da se uz naporan rad, odlučnost i ljubav to može učiniti", dodala je. 

Profesorica prava na NYU Melissa Murray prva je objavila taj dio njenog govora na Twitteru, a mnoge majke potom su je podržale.

"Bože, osjećam njezine riječi u kostima", komentirala je Murray.

"Ketanji Brown Jackson govori za mene", "Prilično sam sigurna da će se svaka zaposlena mama naći u njenim riječima", "Kad je ovo izgovorila, to je bilo u ime milijuna žena", poručile su druge komentatorice.

Pročitajte više