Tete iz vrtića koje su strašile djecu maskom iz Vriska optužene su za zlostavljanje

Foto: Reddit

PET djelatnica vrtića Lil' Blessings Child Care & Learning Center u gradu Hamiltonu, u Mississippiju, optužene su za kazneno djelo zlostavljanja djece nakon što je objavljen viralni video u kojem se vidi kako su djecu u vrtiću strašile maskom iz filma Vrisak.

Tako su, navodno, htjele zastrašiti djecu za koje su mislile da se "loše ponašaju". U snimci koja je kružila društvenim mrežama, tete su naizmjenice stavljale masku na lice pa prilazile djeci koja sjede za stolovima i ručaju. Djeca su bila vidno uznemirena, vrištala su i plakala, a neka trčala i pokušavala se sakriti ispod stolova i iza polica s knjigama.

"Jesi li zločest? Trebam li te izvesti van?" upitala je jedna teta dijete koje se treslo od straha.

"Djeca su bila prestravljena. Više puta sam svjedočila ovakvim prizorima i odlučila to snimiti kao dokaz što se događa jer sam se i ranije žalila na druge stvari i ništa se nije poduzelo", napisala je djelatnica vrtića Jennifer Kayla Newman, koja je snimku i objavila.

Policija je saznala za video i pokrenula istragu. U ponedjeljak, 17. listopada 2022., Ured šerifa okruga Monroe i državni odvjetnici sastali su se s roditeljima djece uključene u incident i obavijestili ih da imaju mogućnost podići kaznene prijave. Vlasnica vrtića Sheila Sanders za Monroe Journal izjavila je da je otpustila zaposlenice čim je saznala za incident i sama pogledala video.

Odgojiteljice Sierra McCandless, Oci-Anna Kilburn, Jennifer Newman i Shyenne Shelton optužene su za zlostavljanje djece, a Traci Hutson za neprijavljivanje zlostavljanja i napad na maloljetnu osobu, izvijestila je WTVA. 

Pročitajte više