Trenerica roditeljstva savjetuje kako prevenirati izljev bijesa kada morate iz parka

Screenshot: TikTok

PROĐITE pokraj bilo kojeg parka i sigurno ćete vidjeti dijete koje negoduje, ljuti se, vrišti ili plače jer je vrijeme za ići doma. Natjerati dijete da napusti mjesto s kojeg ne želi otići može biti emocionalno i fizički iscrpljujuće za sve.

Trenerica roditeljstva Chelsey Hauge-Zavaleta kaže da ne mora biti tako. Nedavno je na TikToku podijelila tehniku za sprječavanje izljeva bijesa kada je vrijeme za povratak kući. Za primjer je uzela snimku tate Lukea Trevilliana koji svojim sinovima, koji se igraju u dvorcu na napuhavanje, najavljuje da će morati krenuti za pet minuta. Čini se da su braća zatečena ovom novom informacijom. Jedan počinje plakati, a drugi pregovarati.

"Ovo će završiti loše", predvidjela je Hauge-Zavaleta pa objasnila: "Postoji temeljni sukob perspektiva između mozga odrasle osobe i mozga djeteta. Tata je okrenut budućnosti. Njegov jezik je fokusiran na ono što slijedi. Djeca su usredotočena na ono što trenutno rade."

@drchelsey_parenting #stitch with @Luke T how to transition with more ease #drchelsey #positiveparenthood #positiveparenting #guidingcooperation #consciousparenting #gentleparenting #attunement #neurodiversechild #coregulation #parentingtips #parentcoach #moms #momsupport #family #consequences #adhdparenting ♬ More Than A Woman - SG's Paradise Edit - Bee Gees & SG Lewis

Prema Hauge-Zavaleti, ključ je usredotočiti se na ono na što je usredotočeno dijete.

"Umjesto da kažete još pet minuta do odlaska, recite još pet minuta za igru. Tih posljednjih nekoliko minuta, pridružite se djetetu. Zbližavanje je način da zadržite čvrstoću", dodala je.

Također preporučuje korištenje melodijske intonacije i predlaže da ostanete smireni i stavite se u kožu svog djeteta.

"Pustite dijete da se još koji put spusti niz tobogan, gurnite ga još koji put na ljuljački, pomozite mu da završi aktivnost. Budućnost našoj djeci predstavlja jako malo", zaključila je.

Pročitajte više