Tri navike koje garantiraju zdravu i sretnu vezu, prema terapeutkinji

Foto: Pexels

Obično su male stvari te koje se računaju kada se radi o zdravoj vezi. Naravno, svađe i nesuglasice su normalne, ali važan je način na koji ih rješavamo. Dakle, postoji nekoliko stvari koje mogu osigurati sretnu vezu. Terapeutkinja Rachel Moheban-Wachtel navela je tri "sitne osobine" koje parovi moraju imati kako bi održali vezu zdravom.

1. Učinkovita komunikacija

"Nosite se s iritacijama čim se pojave. Vaš partner ostavlja svoje čarape na podu? Opsesivna TV navika koja vas izluđuje? Recite svom partneru kako se zbog toga osjećate. Verbalizirajte ono što vam je važno, ali učinite to osjetljivo i taktično", rekla je Moheban-Wachtel za YourTango.

2. Sposobnost ulaganja truda u promjenu

Moheban-Wachtel navodi primjer: "Recimo da vam je partner rekao da morate zatvoriti poklopac na pasti za zube. Dakle, učinite to. Čak i ako to znači da se trebate još malo potruditi, sjetite se koliko je to važno za vašeg partnera i vaš odnos." Ističe da ćemo zauzvrat vidjeti da će naš partner također posebno paziti na prestanak navika koje nas frustriraju.

3. Prakticiranje zahvalnosti

Važno je primijetiti trud koji naš partner ulaže kako bi nas usrećio.

"Zahvalite svom partneru ne jednom ili dvaput, nego svaki put kad ga vidite kako pokušava promijeniti naviku i dajte mu do znanja da to cijenite. Isprobajte ove savjete i vidjet ćete da ćete osjećati više ljubavi prema svom partneru, što će vas zbližiti. Upamtite: male stvari se računaju", zaključila je terapeutkinja.

Pročitajte više