Trudnica prekinula kontakt sa svekrvom koja ne želi povjerovati da će roditi curicu

Foto: Shutterstock

JEDNA trudnica na Redditu se požalila na obitelj svog supruga koja se ne može pomiriti s činjenicom da će roditi djevojčicu, a ne dječaka.

"Kad sam doznala da ćemo dobiti djevojčicu, moj suprug je zaplakao, a svekrva u to uopće nije željela povjerovati. Ona je odlučila da ću roditi dječaka koji će nositi ime po njezinom preminulom suprugu. Obitelj mog supruga me tjerala da prisustvujem molitvama i drugim ritualima prije nego što smo uopće doznali spol bebe. To mi se nije svidjelo, ali pristala sam da očuvam mir", napisala je.

Kako kaže, kad je obitelji priopćila da će ipak roditi djevojčicu, svekrva je bila frustrirana i razočarana, ali je rekla da će dijete ipak nositi muško ime.

"Posvađali smo se zbog toga nekoliko puta, a moj suprug je stao na stranu svoje obitelji unatoč tome što je vidio koliko je pogrešno i nerazumno to što rade. Neko vrijeme nismo razgovarali", pojasnila je. 

Nakon svega joj se šogorica ispričala i pozvala je na zabavu darivanja bebe. No svi ukrasi bili su plave boje, kao i torta, na kojoj je bilo i ispisano ime njezinog preminulog svekra.

"Bila sam toliko zbunjena da sam morala sjesti. Prišla mi je obitelj supruga i pokušala me uvjeriti da je liječnik možda pogriješio oko spola djeteta", dodala je.

Nakon toga im je rekla da su u zabludi, a muž ju je ispratio sa zabave i rekao da je svojim ponašanjem uvrijedila njegovu obitelj i sjećanje na njegovog oca.

"Rekla sam mu da se probudi jer je ovo što se događa ludost. Rekao mi je da im treba vremena da prihvate da se radi o djevojčici, a ne o dječaku, kako su očekivali. Sjela sam u Uber i odvezla se kući, a suprug sada očekuje da se ispričam njegovoj obitelji", zaključila je te upitala druge je li luda što joj je sve to nerazumno.

"Ako ne želite da vašu kćer odgaja gomila ženomrzaca, ozbiljno bih razmislila da odem odande SADA", savjetovala je jedna osoba.

"Vrijeme je da dobro pogledate kako će izgledati vaš život u toj obitelji i donesete neke teške odluke", napominje druga. 

"Zanemarimo tvoju svekrvu, ona je u zabludi. Ono što zabrinjava je ponašanje tvog supruga koji joj to omogućuje. On je taj koji se ovdje mora ispričati i početi razmišljati o vašoj budućnosti", smatra treća.

Pročitajte više