Upozorenje roditeljima: Bebu usmrtio punjač za mobitel!

Foto: 123rf

OTKAKO je tehnologija tako masovno ušla u naše živote, iskreno, čudimo se da ovakvih slučajeva nema i više – no zato opreza i upozorenja nikada nije dosta. Posebno nakon ovog tragičnog slučaja. 

Svjetski mediji ovih dana prenose jednu jako tužnu vijest iz Kazahstana gdje je jedna curica umrla nakon što je žvakala mamin punjač za mobitel. I nemojmo odmah osuđivati nesretnu majku, jer ovo se zaista može dogoditi bilo kome. 

Jadna mama zaspala je uz svoju malu kćer, a kada se probudila bilo joj je čudno što malena još spava. No ubrzo ju je preplavio šok jer malena nije disala, a kada ju je uhvatila za rukice vidjela je gadne opekline i tek je tada spazila žicu od punjača, mokru, kako leži pored beživotnog tijela. Beba se očito dohvatila žice i žvakala je, što je potvrdila i obdukcija. Malena je umrla od strujnog udara, a kada su je donijeli u bolnicu medicinska sestra snimila je ove grozne fotografije i objavila ih kao upozorenje roditeljima pa je tako cijela priča dospjela do brojnih svjetskih medija. 

Ma koliko god pazili da se u blizini djece ne nalaze električne naprave, nezaštićene utičnice, taj punjač za mobitel postao je doslovno sastavni dio naših života. Otkako većina ima smartphone, baterije se prazne brže nego ikada i zato je taj punjač nekako uvijek u opticaju, uvijek na vidiku, uvijek spreman za punjenje. I baš zato što ga toliko koristimo mnogi roditelji više ni ne paze da ga svaki put izvade iz struje i spreme daleko od znatiželjne djece. 

Nakon ovog nesretnog i tragičnog slučaja nadamo se da će puno više roditelja početi brinuti o tome gdje ga ostavljaju, i da nikada ne ostave svoje dijete u blizini, posebno ako sami nisu svake sekunde uz dijete. 

Jer u opasnosti nisu samo bebe. I veća djeca još uvijek imaju naviku svašta gurati u usta pa doslovno nikada ne znate što će i kada djetetu pasti na pamet. 

Pamet u glavu i punjač uvijek sklonite na sigurno mjesto, baš kao i sve ostale žice. 

Pročitajte više