Vegani hranili bebu mlijekom u prahu na bazi krumpira i skoro izgladnili na smrt

Foto: 123RF

POLICIJA je uhitila par vegana koji je umalo izgladnio dijete do smrti hraneći ga isključivo mlijekom u prahu na bazi krumpira.

20-godišnja Julia French i 31-godišnji Robert Buskey su pritvoreni na Floridi. Policija ih je optužila za pothranjivanje petomjesečnog sina, ali zbog nebrige za dijete bi se mogli suočiti i s daljnjim optužbama.

Kada su liječnici 5. veljače pregledali dječaka, ustanovili su da je pothranjen, letargičan i ne plače, stoji u policijskom zapisniku. Porođajna težina mu je bila 3,43 kilograma, a nakon pet mjeseci, u trenutku kada su roditelji uhićeni, imao je tek 3,85 kilograma.

Razlog zbog kojeg je dijete pothranjeno je taj što su roditelji ignorirali preporuku pedijatra za mlijeko u prahu i sami proizvodili varijantu na bazi krumpira za koju su recept pronašli na internetu, a koja se uklapa u njihov životni stil.

“Nikad nisam vidjela dijete u ovakvom stanju, toliko je bilo blizu smrti”, izjavila je detektivka Lauren Watson.

Iz policije su dodali da je dijete bilo letargično, vidjela su mu se rebra, a nije moglo samostalno održavati temperaturu tijela normalnom te mu je zbog dehidracije i pothranjenosti pao šećer u krvi.

Dijete se oporavlja u bolnici na Floridi gdje je dobilo u nekoliko dana kilogram samo konzumirajući tekućinu.

Prema izvještajima lokalnih medija, roditelji su inače i članovi religiozne sekte. French je sebe nazivala partnerovom “konkubinom”.

Pročitajte više