VIDEO Lutka Korina i znanstvenik Gordan Lauc odgovorili na dječja pitanja o virusu

Foto: Božena Delas i Gordan Lauc

MNOGA djeca posljednjih su tjedana zbunjena. Ne idu u vrtić, moraju često prati ruke, ne posjećuju prijatelje i ne smiju ih zagrliti, a zatvoreni su i parkovi u kojima su se slobodno igrali. Po njihovim glavama roje se stotine pitanja, ali lutka Korina i znanstvenik Gordan Lauc na zanimljiv način će na njih odgovoriti.

Naime, glumica i lutkarica Božena Delaš igrom slučaja došla je na ideju koja je već oduševila brojnu djecu u Hrvatskoj, kao i njihove roditelje, a sada će i vas s njom upoznati.

Svog susjeda Gordana Lauca odlučila je priupitati bi li bio voljan s njom snimiti kratki edukativni film kako bi djeci olakšali novonastalu situaciju.

“Svima je stresno i htjeli smo drugačije pristupiti ovoj situaciji. Lutka je snažan simbol pomoću kojeg djeca drugačije doživljavaju situaciju”, počela je naš razgovor Božena Delaš koja je inače iz Rijeke, ali se preselila u Dalmaciju, u mjesto u kojem ljetuje popularni znanstvenik Gordan Lauc.

Tako je u ruke uzela lutku Korinu na čija je pitanja znanstvenik dao jednostavne odgovore koje će razumjeti svako dijete.

“Djeci je lutka prijatelj, ona je njihovo drugo ja, a tu je i smiren i jednostavan znanstvenik”, dodaje Delaš.

Ona je videouradak prvo poslala prijateljicama koje imaju djecu i povratne informacije bile su sjajne. 

“U planu nam je i nastavak jer je jedna djevojčica pogledala video pa napisala kratko pismo u kojem je dala pitanja koja bi voljela da Korina postavi dr. Laucu. Zanima je koliko često treba prati ruke, trebaju li djeca boraviti na zraku i mogu li se životinje zaraziti. Zato ćemo se potruditi napraviti i drugi dio”, zaključuje naša sugovornica.

Osim Delaš i dr. Lauca, u izradi ovog edukativnog videa za vrtićku djecu pomogli su Martina Gašpar te Krešimir Žanetić.

Pročitajte više