Vjerujete li u blizanačku povezanost? Sad možda hoćete...

Foto: Facebook

IDENTIČNE blizanke iz Velike Britanije nisu trebale roditi ni u isto vrijeme, niti na istom mjestu, a opet, što mislite, što se dogodilo?

Dogodilo se baš to da su na kraju rodile zajedno, svaka svoju bebu i to su opisale vrhuncem svoje blizanačke povezanosti. Još uvijek u nevjerici, iako, daleko od toga da su prve koje su iskusile tako nešto.

>>Rastući fenomen: Blizanke rodile svoju djecu isti dan, u istoj bolnici<<

Slučajnost ili ne, procijenite sami...

Rachael McGeoch i Becky Pistone su sestre blizanke, obje sretno udane, jedna živi u Cambridgeu, druga u Bostonu (Engleska). Obje su zanijele u otprilike isto vrijeme, što je već u samom početku izazivalo svakakve pozitivne reakcije no, kako im termin ipak nije bio na isti dan, možda su se šalile, ali nisu očekivale da će roditi zajedno.



Rachel je trebala roditi prva, u prvom tjednu kolovoza, a Becky 13 dana kasnije no, Rachel je "morala" pričekati. Prošao je dan termina, a njoj se ništa nije događalo. Potom su je, nekoliko dana kasnije pozvali na inducirani porod, ali začudo, ni tada se nije otvarala. Mučila se gotovo dva i pol dana kad je Becky odlučila doći i biti sestri puna podrška. Blizina "svog para" očito je učinila svoje te se Rachel konačno počela otvarati. S rukom u ruci, uz punu podršku sestre blizanke, Rachel je konačno počela rađati, a u tim je trenucima i Becky osjetila svoje prve trudove. Već je to bilo prilično zapanjujuće objema, pa i bolničkom osoblju koje je činilo sve da se sestre ne razdvoje. Smjestili su ih sobu do sobe i tada je, u 10.41 uvečer Rachel rodila sina Williama. Becky se trudila i trudila, ali je njena beba bila u krivom položaju i sve se činilo da će i njen porod malo pričekati. No, unatoč prognozama i trudu kojeg je bolničko osoblje uložilo ne bi li što lakše porodili Becky, ona se i dalje nije otvarala, sve dok joj u sobu nije ušla sestra. Nakon početnog oporavka Rachel je odlučila kako nije vrijeme za opuštanje i uživanje dok se njena sestra pati pa je zamolila osoblje ne bi li mogla, bar na kratko, ušuljati joj se u sobi i prokrijumčariti malenog Williama da ga njena sestra vidi. Blizina je, slutite, upalila, i unatoč prognozama liječnika koji su očekivali težak porod, Becky je samo 24 minute nakon u rukama držala svoju curicu Andi Isabellu.



Djeca su na kraju rođena sa samo 20 sati razlike. No, iako su im datumi različiti, 15. odnosno 16. kolovoza, sestre će uvijek s ponosom pričati da su njihova djeca rođena u isto vrijeme. Blizanke to jednostavno tako rade.

Pročitajte više