Žena objavila životopis u kojem je popisala samo vještine koje je naučila kao majka

Foto: LinkedIn

SYDNEY WILLIAMS majka je dvojica sinova starih šest mjeseci i dvije godine. Tijekom pandemije je radila od doma kao direktorica jedne tvrtke i istovremeno se brinula za djecu. 

Postala je viralna nakon što je odlučila urediti svoj životopis, ali u njemu je ispisala samo one vještine kojima ju je naučilo majčinstvo. Objavu je objavila na LinkedInu.

"Zanimalo me kako bi izgledao moj životopis kad bih popisala samo vještine koje sam naučila kao majka. U šoku sam koliko je pandemija utjecala na zaposlene roditelje, posebno majke. Moj životopis mame nije jedinstven. Ne sumnjam da se istim mogu pohvaliti mnoge druge žene. Nešto je jako loše ako dopuštamo da ovoliko talentirane osobe napuste tržište rada. Možda bi, ako promijenimo način na koji ocjenjujemo ljude, odredimo prioritete, razvijamo i zaštitimo vještine koje učimo izvan ureda, mame imale veću šansu", napisala je u tekstu pokraj životopisa koji je napravila. 

"Ja sam mama dva dječaka mlađa od tri godine", stoji u životopisu koji je potom objavila.

"Većinu vremena nemam pojma što radim, ali se prilagođavam. Održavam najvišu razinu energije i kreativnosti, tako da se ljudi oko mene osjećaju sigurno, cijenjeno i nadahnuto. Ja sam čovjek, ponekad se izgubim i imam loše dane. Ali svako jutro počinjem optimistična i kažem si: Danas će biti dobar dan, danas ćemo učiniti više, danas ćemo uspjeti."

Potom je sažela vještine.

"Radim sve što i vi, ali jednom rukom. Doslovno. Uvijek razmišljam deset koraka unaprijed. Ostajem pozitivna, čak i kad se iskušava moje strpljenje. Svakodnevno se javljaju novi izazovi. Vodim sa suosjećanjem, slušam raspravu i potičem rješenje putem kompromisa", pojasnila je.

Kaže i da se odlično prilagođava situaciji. Bila je, između ostalog, učiteljica, kuharica, medicinska sestra, brijačica, graditeljica, vozačica, pregovarač, krojačica, inženjerka, prevoditeljica, instruktorica plivanja, terapeutkinja i stilistica.

"Vodim se empatijom. Moj tim mi je na prvom mjestu. Radim za njih i borim se u njihovo ime. Komuniciram i u stalnoj sam potrazi za boljim načinima i rješenjima. Kreativnost je temelj mog posla, a timski rad ključan za uspjeh. Sve to radim uz rijetko 'hvala' i budim se svako jutro sposobna pronaći radost i ljubav u svom poslu", zaključila je. 

Pročitajte više